Jordy over veiligheid in de Gemeente Bladel

Vandaag stellen we Jordy graag aan jullie voor - kandidaat nr. 4 op onze lijst. Jordy woont al zijn hele leven in Casteren en is werkzaam in het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Al sinds zijn 18e is hij lid van de VVD. Hij vertelt je mee over zichzelf en waarom veiligheid zo belangrijk voor hem is.

Jordy Reijnhard

Vandaag stellen we Jordy graag aan jullie voor - kandidaat nr. 4 op onze lijst. Jordy woont al zijn hele leven in Casteren en is werkzaam in het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Al sinds zijn 18e is hij lid van de VVD. Hij vertelt je mee over zichzelf en waarom veiligheid zo belangrijk voor hem is. 

Door zijn baan in het ziekenhuis heeft ook Jordy het de afgelopen jaren het erg druk gehad met Covid. Gelukkig lijkt het weer helemaal de goede kant op te gaan. "Ik hoop dan ook dat we als gemeenschap elkaar ook weer kunnen vinden en elkaar kunnen ontmoeten in onze mooie gemeente. Voor de meeste mensen en vooral voor onze ouderen en jongeren is deze periode erg pittig geweest. En laten we ook vooral de ondernemers hierin niet vergeten."

Naast zijn werk houd Jordy erg van muziek maken in verenigingsverband bij de lokale muziekvereniging en draagt hij een warm hart toe aan een Tilburgse ijshockeyclub waar hij een tijd lang een mooie bestuurdersrol heeft mogen vervullen.

"Al sinds mijn 18e ben ik lid van de VVD. Het liberalisme sprak me destijds al erg aan en nu nog steeds zijn deze uitgangspunten voor mij erg belangrijk. Vrijheid voor het individu en stimuleren van ondernemerschap, vooruitgang en innovatie. VVD Bladel heeft een groot netwerk en staat voor regionaal samenwerken. De VVD is kritisch en wil graag een goed doordacht plan met een veilige en realistische begroting. Dit past het beste bij mij en hier sta ik voor."

"Veiligheid is voor mij de basis voor vrijheid. In de gemeente zijn er prachtige initiatieven zoals buurtpreventie en Whatt’s app groepen om het in de buurt met z’n allen veiliger te maken. Maar dit moet natuurlijk goed ondersteund worden door handhaving en politie. Zichtbaarheid, benaderbaarheid en bereikbaarheid van politie vind ik erg belangrijk hierin."

"Onlangs was er in het nieuws een artikel over overlast door een groep jongeren in het centrum van Bladel. Jongeren zijn ontdekkend en kattenkwaad is van alle tijden. Hieraan zitten wat mij betreft echter wel grenzen. Zodra het onderling respect en gevoel van veiligheid van anderen in het gedrang komt is deze grens gepasseerd. Dit moet te allen tijde gerespecteerd worden."

"Niet alleen het veiligheidsgevoel maar ook veiligheid in processen en besluitvormingen vormen de basis van een goede besturing. Vaak worden financiële consequenties op de korte en lange termijn niet genoeg meegenomen. Dit kan op de lange termijn negatieve effecten hebben voor verenigingen, ondernemers of voor de hele gemeenschap. Het kan niet zo zijn dat we als gemeenschap direct of indirect de dupe worden van niet goed doordachte keuzes. Dat de verenigingen een hogere rekening moeten betalen omdat de kosten van een accommodatie achteraf hoger uit blijken te vallen. Vertrouwen is goed, controleren nog beter. Of dat we bij de aanleg van bijvoorbeeld glasvezel als consument niet meer de keuze hebben om uit alle providers te kunnen kiezen maar gebonden zijn aan de providers die door deze partij aangeboden worden. Het is een samenwerkingsverband met de gemeente maar ik mis hierin openheid van communicatie en een duidelijke informatieverstrekking."

"VVD Bladel is kritisch en wil dat er integraal gekeken wordt naar initiatieven. Ook de lange termijn impact moeten hierin worden meegenomen. Het verkiezingsprogramma van de VVD is helder en de speerpunten duidelijk. We leven in Nederland gelukkig in een democratie. Ik vind het belangrijk om de kiezers mee te geven dat je vooral ook kijkt naar de standpunten van een partij waarop je stemt en of die bij je passen, en of je er een goed gevoel bij hebt. Standpunten die niet alleen gebaseerd zijn op korte termijn prestige of een programma wat de kiezer op dat moment graag wil horen maar vooral standpunten waar men over de inhoud ook goed over nagedacht is voor de langere termijn. Stem niet alleen op een individu omdat je deze toevallig kent uit het dorp of van de vereniging. Maar ook dat is gelukkig vrijheid voor de kiezer. VVD Bladel staat voor deze vrijheid.

Breng vooral jouw stem uit en laat deze niet verloren gaan. - Jordy